UVJETI KUPNJE

ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta, vl.Ana Delač Brebrić, OIB 93111103805, Donjodragonoška cesta 3, Zagreb

Ovi uvjeti korištenja odnose se na korištenje web stranice www.knotsandrainbows.com i društvenih mreža tvrtke ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta.

Opći uvjeti

 1. Internet stranica sadrži informacije o proizvodima koje prodaje ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta.
 2. ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta  ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.
 3. Fotografije i prikazi na ovim stranicama  ne moraju nužno biti identični (boje,tekstura i sl.). Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika ADB, će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema dogovoru. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda, a dodatne informacije se mogu dobiti putem putem društvenih mreža Knots and rainbows ili elektronske pošte.
 4. Svi proizvodi ponuđeni uz njihova glavna obilježja su navedena na stranici  kontsandrainbows.com
 

Uvjeti prodaje

NAPOMENA: Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat s općim uvjetima. Obrada osobnih podataka kao što su ime, prezime, adresa, email adresa i broj telefona ispitanika uvijek će biti u skladu sa Općom Uredbom o zaštiti osobnih podataka i zakonskim regulativom članice koja je primjenjiva na web stranici kontsandrainbows.com. Osobni podaci Kupca koristit će se u svrhu izdavanja računa te dostave putem kurirske službe

Uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranicama kontsandrainbows.com

Prodavatelj proizvoda ponuđenih u internet trgovini je ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta, a Kupac robe je posjetitelj internet stranica koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje ga Prodavatelju. Roba se naručuje temeljem elektronskog obrasca, putem e-maila, telefona i porukom na službenoj Facebook, Instagram stranici trgovine.

Proizvode birate iz asortimana internet trgovine koji je složen po kategorijama. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj.

U košarici ćete definirati količinu proizvoda, uz mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati asortiman. Po završetku razgledavanja, vratite se na košaricu i odaberite “Naruči”.

Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja i dostavu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na vašu e-mail adresu. Osim elektronskim putem, prodaja proizvoda sa web shopa može se obaviti putem e-maila: knotsandrainbows@gmail.com, te putem poruke na službenoj Facebook i Instagram stranici trgovine.

Narudžbe/dostava

NAPOMENA: Prilikom narudžbe, Kupac ispunjava osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, broj mobitela) radi dostave paketa na adresu Kupca. ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta se obvezuje štiti osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka za koje postoji legitimni interes u svrhu izvršavanja dostave kupljenog proizvoda).

Narudžbe je moguće izvršiti internetom u bilo koje doba dana ili noći, dakle svakoga dana od 0 do 24 sata, dok ostale oblike narudžbi zaprimamo putem društvenim mreža ili elektroničke pošte .

Proizvode iz naše internet trgovine dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske putem kurirske službe OEX koja omogućuje najbrži prijenos pošiljke „od vrata do vrata”. Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena u roku 5-8 radnih dana. Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 30,00kn putem OEX-a. Za sve narudžbe iznad 300,00 kn dostava je BESPLATNA.

 

Proizvodi kojih više nema na zalihi: Ispričavamo se zbog neugodnosti koju vam ova činjenica može prouzročiti. Ako vaš proizvod nemamo na zalihi, kontaktirati ćemo vas i dogovoriti želite li otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu, no trudimo se maksimalno ažurirati web stranicu kako biste odmah znali koji proizvod je odmah dostupan, a za koji je potrebno čekati do najviše 2 tjedna od narudžbe, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti.

Odgovornost za materijalne nedostatke i garancija

U slučaju da Kupac primi oštećen odnosno neispravan proizvod potrebno je da u najkraćem mogućem roku obavijesti ADB,obrt za izradu raznovrsnih predmeta o oštećenju na navedenu e-mail adresu ili poruku putem društvenih mreža te će proizvod biti zamijenjen o trošku ADB,obrt za izradu raznovrsnih predmeta.  U materijalne nedostatke ne spadaju karakteristike proizvoda koje se odnose na dizajn, oblik ili boju. 

ADB,obrt za izradu raznovrsnih predmeta ne odgovara za oštećenja nastala prilikom transporta proizvoda te je Kupac dužan pregledati da li na upakiranim paketima postoje tragovi koji bi mogli ukazivati na oštećenje proizvoda.

 

Rješavanje sporova

Sve sporove ugovorene strane nastojat će riješiti sporazumno i izvansudski, u dobroj vjeri. U suprotnom ugovaraju nadležnost suda prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta prodavatelja.

 

Uvjeti plaćanja

Trenutni mogući oblici plaćanja su:

 • Pouzećem
 • Virmanskim putem (plaćanje po predračunu)

.

Povrat / Reklamacije

 1. Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije primitka paketa sa naručenim proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova.
 2. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine.
 3. Reklamaciju na mehanička oštećenja unutar paketa potrebno je prijaviti trgovcu unutar 5 radnih dana od primitka paketa. Naknadne reklamacije na oštećenja ne uvažavamo!
 4. Od prava povrata izuzeti su proizvodi sa vidljivim znakovima korištenja ili ambalažom koja se nakon otvaranja ne može vratiti u prvobitno stanje.
 5. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene proizvode, Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih sredstava.
 6. Proizvodi koji su isporučeni u kompletu, moraju biti vraćeni u kompletu. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom, već samo pošiljke poslane OEX-om, te pošiljke za koje nije potrebno podmiriti dodatne troškove (pismo ili preporuka putem Hrv. pošte). Pošiljke slane HP expressom neće biti preuzete od strane prodavatelja.
 7. Ukoliko kupac zaprimi paket, a proizvod je neispravan/oštećen, dužan nas je obavijestiti o problemu unutar 5 radnih dana,  te ukoliko želi zamjenu prodavatelj će o svojem trošku napraviti zamjenu putem OEX kurirske službe. Reklamacije nakon navedenog roka neće biti priznate.
 8. Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, shodno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima.
 9. O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem, porukom e-pošte poslanom na adresu knotsandrainbows@gmail.com ili pisanim putem na adresu: ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta, Donjodragonoška cesta 3, 10253 D. Dragonožec
 10. Kupac reklamirane proizvode ili proizvode za koje ostvaruje pravo na povrat sredstava može vratiti putem dostavne službe OEX o trošku. Trošak dostave za vraćanje proizvoda u slučaju raskida ugovora sklopljenog na daljinu putem druge dostavne službe snosi kupac.
 11. Ukoliko je kupac naručio i dobio proizvod, te ga zbog nezadovoljstva želi vratiti, povrat će biti umanjen za kompletne manipulativne troškove (transport).
 12. Također ukoliko je proizvod sa vidljivim tragovima korištenja/oštećenjima, koja nisu istovjetna novom isporučenom artiklu, radi se procjena te vrši dodatno umanjenje povrata.
 

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Uvjeti korištenja

Stranica www.knotsandrainbows.com je internet trgovina u vlasništvu ADB, obrta za izradu raznovrsnih predmeta. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i uvjeti poslovanja, kao i svi važeći primjenjivi Zakoni. Trgovac zadržava pravo promjene ovih pravila i uvjeta poslovanja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Svako ažuriranje te vrste biti će dostupno na navedenoj web stranici.

Elektronička komunikacija

Kupac, odnosno potencijalni kupac, pristupa elektronskoj komunikaciji pri posjeti stranice www.knotsandrainbows.com ili pri slanju elektronske pošte. Ovim on pristaje na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke dostupne na web stranici. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije. U slučaju opravdane sumnje na krivi izvor informacija ili sadržaja koji je neophodan za uspostavljanje transparentnog poslovnog odnosa Trgovac zadržava pravo na prekid uspostavljenog odnosa.

 

 

Podaci o naručitelju/primatelju

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelj/primatelju. Podaci moraju biti potpuni i vjerodostojni. Ukoliko dođe do bilo kakvih problema ili nejasnoća molimo da nam se obratite e-mailom na adresu: knotsandrainbows@gmail.com ili pisanim putem slanjem na adresu: ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta, Donjodragonoška cesta 3, 10253 D. Dragonožec

Izjava o privatnosti

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Pravne obavijesti

Stanica web trgovine www.knotsandrainbows.com kao i sve informacije, fotografije i materijali prikazani na toj stranici u vlasništvu su ADB, obrt za izradu raznovrsnih predmeta, te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima te se ne smiju reproducirati ili koristi bez prethodnog pisanog dopuštenja